Възстановява се движението за камиони над 12 тона по пътя Русе-Бяла
Възстановява се движението за камиони над 12 тона по пътя Русе-Бяла / снимка: БГНЕС, архив

Възстановява се движението за камиони над 12 тона по пътя Русе-Бяла. Това съобщи директорът на Областното пътно управление в крайдунавския град Минчо Минчев.

Пътят бе затворен за камиони снощи заради обилния снеговалеж и необходимостта от почистване. Минчев обясни, че до половин час движението ще бъде напълно освободено.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, работят 54 снегопочистващи машини. Зам. областният управител на Русе Явор Янчев информира, че няма населени места без ток и вода в региона.

Обстановката на ГКПП Дунав мост е спокойна, като съоръжението е почистено. "Пътищата в община Русе са почистени и проходими при зимни условия", съобщи директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" Спасимир Димитров.

Той призова шофьорите да бъдат внимателни, тъй като са възможни заледявания по стръмните участъци. В Русе работят 21 снегопочистващи машини. От хидрометеорологичната станция в града информираха, че снежната покривка е 9 см, а температурата на въздуха е минус 10,6 градуса.

Още новини от Русе